Gokken op paardenraces. Is er een boterham mee te verdienen?

Zoals jullie wellicht weten houd ik me bezig met het wedden op paardenraces. Het is mijn hobby geworden en houdt in dat er naast de tijd die ik doorbreng op de manege, bar weinig tijd overhoud voor andere dingen dan paarden! Eerlijk is eerlijk, er gaat niets boven de spanning van jockey en paard die op de finishlijn afstormen en met een goed geplaatste eindspurt de winst pakken, zeker als je zodoende een mooi zakcentje verdient. Voor wie me niet gelooft, probeer het eens!

Mensen vragen me wel eens of het lucratief is om op paarden te wedden. Mijn antwoord is meestal niet wat ze verwachten. Feit is dat met goede research en een klein beetje fingerspitzengefühl prima resultaten kunnen worden geboekt. Er is wel degelijk een bekwaamheidsaspect, het is niet alleen maar geluk! Sterker nog, er zijn mensen die hun brood verdienen met het wedden op paardenraces. Wat daar voor nodig is? Vooral veel vrije tijd om in te lezen en research te doen en de capaciteit om een grote hoeveelheid informatie te reduceren tot een weloverwogen beslissing.

Hoe word ik bekwaam in het wedden op paardenraces?

Deze vraag is niet makkelijk te beantwoorden. Toch is er een gemene deler: informatie. Er zijn meerdere variabelen die invloed hebben op een paardenrace. Ik noem er een paar: de vorm van de dag, de weersomstandigheden, de ondergrond en de ruiter. Het moge duidelijk zijn dat iemand die een goede kijk heeft op deze variabelen een grotere kans heeft op succes dan iemand die lukraak een paard uitkiest of blind op de grote favoriet wedt.

Nog beter is het om ‘insider information’ te hebben en de handel in deze informatie is een lucratieve bezigheid voor personen die dicht op het vuur zitten. Ga maar na, de topfavoriet kan tijdens het inrijden een lichte verstuiking heeft opgelopen waardoor het paard eigenlijk geen kans meer maakt op de winst. Vraag is dan, wist jij dat? Een speler met toegang tot goede bronnen kan op het laatste moment zijn bet veranderen op basis van omstandigheden. Dit betekent het verschil tussen winst en verlies.

Specialisatie is ook belangrijk. Diepgravend onderzoek is nodig om kans te maken op de paardenwedmarkt en het is in de praktijk onmogelijk om een expert te zijn op alle gebieden. Focus je bijvoorbeeld alleen op races op een bepaalde renbaan. Zo limiteer je de variabelen en heb je meer potentieel om een winnende wedstrategie te ontwikkelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *