Een verslag van een recent paardenracesevenement uit Nederland

Update

In de paardenwereld staat natuurlijk nooit stil. De open NK van belslydjein komt er weer snel aan; dat brengt ons eigenlijk op de vraag waarom in Nederland gokken op paardenraces, zoals bij websites als Ladbrokes met de  Ladbrokes promocode, niet zo populair is als in het buitenland. In veel andere landen is het gokken op paardenraces net zo een onderdeel van de cultuur als bij ons bijvoorbeeld de Goudse kaas is! In Engeland is het de tweede nationale sport na voetbal! Een Nederlander zal je dat nooit horen beweren.

Het is niet omdat er geen paardenraces in Nederland worden georganiseerd – het Victoria Park in Wolvega is daar een voorbeeld van. Je moet wel helemaal naar Friesland gaan om daadwerkelijk bij de paardenraces aanwezig te zijn, maar met een goede internetverbinding kan je gewoon vanuit je luie stoel genieten. Gelukkig is er ook het beroemde Duindigt in de buurt van Den Haag, waar onze paardensport eigenlijk geboren is. Het is zeker waard om daar even te kijken waar het allemaal begonnen is.

Om te zeggen dat de paardensport het ondergeschoven kindje van de Nederlandse sportwereld is, zou ook weer niet kloppen. De afgelopen jaren zijn het aantal inzetten op paardenraces vanuit Nederland en binnen Nederland gestaag gegroeid. Dat heeft volgens mij te maken met de opkomst van het internet. Gokken en de paardenwereld zijn niet meer een ver-van-mijn-bed-show. Alles is nu onder het handbereik van een simpele klik.

Terugblik op de afgelopen evenementen

Afgelopen zaterdag is de KNHS-Hartog Lucerne Trophy verreden. Van de 27 deelnemers, was uiteindelijk Britt Schuttelaar de grote winnaar. De jury was erg enthousiast over de kwaliteit van alle deelnemers. De KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen is ook verreden. De spanning in de finale was om met een mes te snijden. Anne Feenstra, Enrico van Manen, Lilly Engelsman, Pam Nieuwenhuis en Tristan Marchal waren de uiteindelijke feestvierders. Zij wonnen namelijk!

Bij de Indoorkampioenschappen van afgelopen zaterdag was Micky Schelstraete de winnaar van het goud. De bondscoach was erg tevreden over de wedstrijd. Het EK in Engeland komt eraan het is natuurlijk wel zo fijn als wij een kans op zegen maken! Bij de dressuurkampioenschap werd Tessa de Groot de winnaar. Er werd een ontzettend mooie wedstrijd gereden en Tessa was van de andere 26 ruiters de beste. Haar paard, Infinity, was weer eens in topconditie en hopelijk volgen nog vele zegens.

Een vooruitblik op de komende evenementen

Het WK boogschieten te paard komt eraan en Nederland doet daaraan deel. Een verassende nieuwkomer zal voor Nederland uitkomen. Het is dus niet alleen paardenraces waar je deel aan kan nemen. En er zijn natuurlijk ook nog de dressuurwedstrijden om naar te kijken. En het NK Springen en het NK Jachtpaarden mag je natuurlijk ook niet vergeten! Het seizoen is volop bezig met allerlei spannende evenementen om naar uit te kijken. Het NK Endurance en NK Eventing Junioren en Young Riders komen er ook aan. Kortom, er zijn genoeg wedstrijden om naar uit te kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *